Yok Böyle Bir Hava Aracı

Tamamı yerli olarak üretilen 'Serçe' tam otonom olarak hareket etme kabiliyeti ve gece görüş özelliği ile sınır hattını gece ve gündüz gözetleme imkanı sağlıyor

Yok Böyle Bir Hava Aracı
23 Şubat 2018 - 16:38
Tamamı yerli olarak üretilen 'Serçe' tam otonom olarak hareket etme kabiliyeti ve gece görüş özelliği ile sınır hattını gece ve gündüz gözetleme imkanı sağlıyor. Yedekleme sistemi bulunan Serçe, herhangi bir motorunun arıza yapması halinde bile uçmaya devam ediyor.

avunma sanayisinde faaliyet gösteren ana ve alt yükleniciler, yerli ürün üretmek için faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen çabaların sonucunda Türkiye, insansız hava aracı (İHA) platformlarındaki yetkinliğini her geçen gün yeni bir noktaya taşıyor. Tamamı Türk savunma sanayi devi Aselsan mühendisleri tarafından üretilen Serçe – Çok Rotorlu İnsansız Uçan Sistem, kendine has özellikleriyle diğer İHA’lardan ayrılıyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA KULLANILIYOR

Türkiye’nin sınır hattında oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda yüz akımız ‘milli silahlar’ göğüs kabartıyor. Geliştirilen milli silahlar karşısında darmadağın olan terör örgütleri kaçacak delik arıyor. Bu milli silahlar arasında ‘Serçe’ de yer alıyor.

GECE-GÜNDÜZ GÖREVDE

Başta keşif, gözetleme ve istihbarat görevleri olmak üzere, yol trafik bilgisi ve sınır güvenliği gibi görev ihtiyaçlarına göre farklı faydalı yük ile donatılabilen Serçe, tam otonom görev yapıyor.

Yüksek faydalı yük kapasitesi ile zor koşullarda görev yapacak şekilde geliştirilen sistem, standart tümleşik kamerası ile gündüz ve gece görev gerçekleştirebiliyor. Yedekleme sistemi bulunan Serçe, herhangi bir motorunun arıza yapması halinde bile uçmaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum