• DOLAR
    5,7551
    %0,09
  • EURO
    6,3931
    %0,32
  • ALTIN
    273,19
    %0,19
  • BIST
    7,5772
    %0,53
Ankara Antlaşması Vizesi Bilmeniz Gerekenler

Ankara Antlaşması Vizesi Bilmeniz Gerekenler

İngiltere ile Ankara arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere’de iş kurma hakkı tanıyan Ankara Antlaşması Vizesi,1965 yılından beri uygulama olan bir antlaşmadır. Bu antlaşma kapsamında İngiltere’de çalışmak veya iş kurmak isteyenler geçici oturum izni alarak İngiltere’de yaşamaya başlayabiliyor. Kişiler bakmakla yükümlü oldukları kişileri de yanlarında götürebiliyorlar. Mart 2018 yılında yapılan değişiklik ile Ankara antlaşması vizesi kapsamında şu değişiklikler yapılmıştır.

Süresiz oturum başvurusu 4 yıldan 5 yıla çıkarılmıştır. 5. Yılsonunda kalıcı oturum hakkına sahip oluyorsunuz.

İngiltere vatandaşlığı için ikamet etme süresi 5 yıldan 6 yıla çıkarılmıştır.

1 yıl içinde 180 günden fazla süreyi İngiltere sınırları dışında geçiremiyorsunuz.

Eskiden olmayan İngilizce yeterlilik sıvına girmeniz zorunlu olmuştur.

Süresiz oturum için başvuru yapacak olan kişilerin ödemeleri gereken ücret 2389 pounda çıkarılmıştır.

Sosyal yaşama adapte olabilmeniz için vatandaşlık testine girmek zorundasınız.

İngiltere hükümeti tarafından yapılan değişiklikler sonrası Ankara Antlaşması Vizesi için başvuru yapacakların bu şartları taşımaları ve yeterlilik sınavında başarılı olmaları gereklidir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN