"Derî" oyununa öğrencilerden yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (DBŞT) yeni oyunu “Derî”, yoğun talep üzerine lise öğrencileri ile buluştu.

10 Ocak 2022 - 23:36

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (DBŞT) yeni oyunu “Derî”, yoğun talep üzerine lise öğrencileri ile buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu “Derî” yoğun ilgi ile sahnelenmeye devam ediyor.

Liselerden gelen yoğun talepleri değerlendiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 500 Evler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine özel gösterim düzenledi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen gösterime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler, oyunun sonunda oyuncaları dakikalarca alkışladı.

Umut Yılmazer’in yazdığı Erdal Ayna ve Ayşe Taylan’ın oynadığı Kürtçe oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Handan Ekici, yönetmenliğini ise İbrahim Kaçmaz yapıyor.

Oyunun Konusu

Çalışma masasına geçip kapısını kapatınca, kapıların arkasında ne olduğunu merak eden yazar, bu hikâyeler üzerine düşünmeye başlar. Görmediği, duymadığı o mekânların içinde, kapıların ardında, tanımadığı insanların hayatlarından bir parça sunmak ister. Anlamaya çalıştığı, anlatmaya çalıştığı şehirden insanları hikayesinin bir parçası yapar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum