Diyarbakır Haber 04.04.2026 - 03:09

Diyarbakır’da “Doğadan Sofraya” Gastronomi Festivali Hazırlıkları Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8-10 Mayıs'ta “Doğadan Sofraya Gastronomi Festivali” düzenleyecek. Şehrin mutfak kültürünü ve potansiyelini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlik için hazırlıklar başladı.

Diyarbakır’da “Doğadan Sofraya” Gastronomi Festivali Hazırlıkları Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin mutfak kültürünü ön plana çıkarmak ve gastronomi alanındaki potansiyelini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Gastronomi ve Markalaşma Şube Müdürlüğü öncülüğünde 8-10 Mayıs tarihleri arasında “Doğadan Sofraya Gastronomi Festivali” düzenlenecek. Festival için hazırlık çalışmaları hız kazandı.

Etkinliğin temel hedefleri arasında Diyarbakır’da yetişen yerel ürünlerin ve coğrafi işaretli lezzetlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımı yer alıyor. Bu kapsamda, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra önde gelen şefler, işletmeciler, akademisyenler ve gastronomi yazarları geniş katılım gösterdi.

Hazırlık toplantısında, festival programının detayları kapsamlı bir şekilde ele alındı. Program içeriğinde; katılımcılara özel doğa yürüyüşleri, toplanan yöresel otlarla gerçekleştirilecek ekolojik pişirme atölyeleri ve Diyarbakır mutfağının kendine özgü tekniklerine odaklanan çeşitli etkinliklerin bulunacağı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek bu festival ile kent ekonomisine ve gastronomi turizmine katkı sağlamayı, yerel üreticiyi desteklemeyi ve Diyarbakır mutfağının tanıtımını daha güçlü bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor...

antalya escort

bodrum escort