Diyarbakır'da Maske Mesafe ve Hijyen Denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesinde maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da Maske Mesafe ve Hijyen Denetimi
09 Temmuz 2020 - 12:50
İçişleri Bakanlığı'nın maske takma zorunluluğu ile ilgili yayımladığı genelgenin ardından zabıta, polis ve jandarma ekipleri, maske takma zorunluluğuna uymayanları uyarmak ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulamak için denetimlere başladı. İlgili genelge kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu Sur ilçesinde maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.
Sur ilçesinde bulunan tarihi Hasan Paşa Hanı’nda denetimlerine başlayan ekipler, Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesinde denetimlerini sürdürdü. Sur esnafını ziyaret eden ekipler, işyerlerinin uyması gereken dezenfekte ve hijyen kurallarını uygulayıp uygulamadığını kontrol ederek tespit edilen aksaklıklarla ilgili tutanak tuttu.

Yapılan denetimlerde maske takmayanlara para cezası uygulanacağı belirten ekipler, maskenin doğru şekilde kullanmanın salgının kırılmasında etkili olacağını ifade ederek burunlarını kapatmayacak şekilde maske takan vatandaşları da uyardı. Ekiplerin maske, mesafe ve hijyen denetiminden duyduğu memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, denetim arttırılmasını istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda denetimlerini önümüzdeki günlerde de sürdürecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum