Diyarbakır Ticaret Odası'ndan uzaktan eğitime katkı girişimi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, uzaktan eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmayan çocuklar için ‘Haydi durma bir tablette sen al’ sloganıyla kampanya başlattı.

Diyarbakır Ticaret Odası'ndan uzaktan eğitime katkı girişimi
11 Ekim 2020 - 23:21

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “Dünya genelinde yaşanan Covid -19 (Koronavirüs) nedeniyle Okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığınca EBA, EBA TV ve Uzaktan Eğitim portalleri uygulamaya konulmuştur.

Ancak Uzaktan Eğitim Sistemine erişim konusunda özellikle ilimiz ve bölgemizde yaşayan çocukların büyük bir çoğunluğu ekonomik sorunlar nedeniyle bilgisayar ya da tablet alma imkanı bulamamıştır.

Bu nedenle Uzaktan Eğitimden faydalanamayan öğrencilerimizin tablet bilgisayar ihtiyacını karşılamak amacıyla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak ‘’Bir Tablet, Bir Çocuk Geleceğe Güvenle’’ tablet bilgisayar kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Söz Konusu kampanyaya ilimiz Sivil Toplum Kuruluşları ve Hayırsever İş İnsanlarımızın destek vermesi büyük önem taşımaktadır. Haydi Durma bir tablette sen al” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum