Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima Diyarbakır'da

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’yı makamında kabul etti.

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima Diyarbakır'da
22 Ağustos 2020 - 08:10

Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ardından Vali Karaloğlu, Büyükelçi Miyajima ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Büyükelçi Miyajima ile Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı’nın yer aldığı görüşmede Vali Karaloğlu, Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk bağına vurgu yaparken Diyarbakır’ın tarihi ve kültürüyle iki ülke arasındaki dostlukta en önemli noktalardan biri olduğunu ifade etti.

Diyarbakır, Van ve Mardin gibi bölgenin önde gelen şehirlerine ziyaretler gerçekleştirdiğini ancak çok önemli bir tarihe ve kültürel değerlere sahip olmasına rağmen bölgenin Japon turistler tarafından çok fazla tercih edilmemesini şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Büyükelçi Miyajima bu konuda ortak bir çalışma yapılmasının faydalı olacağını belirtti.

Japon Büyükelçinin ortak çalışma önerisine olumlu karşılık veren Vali Karaloğlu, hem Türkiye’de çalışan hem de Japonya’da görev yapan Japon gazetecilere, bölgenin tanıtımına yönelik bir gezi turu düzenlenmesi teklifinde bulundu.

Teklifi memnuniyetle karşılayan Büyükelçi Miyajima en kısa zamanda böyle bir turun düzenlenmesi için çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Olumlu geçen görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimiyle görüşme sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum