Ayak Sağlığı Ve Önemi

Ayak Bakımı Nasıl Olmalıdır? Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan ayaklarımız tüm dengemizi sağladığı ve bir yerden başka bir yere ulaşmamızı sağladığı için bakımı konusunda da hassas davranm

Ayak Sağlığı Ve Önemi
07 Şubat 2018 - 15:58
Ayak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan ayaklarımız tüm dengemizi sağladığı ve bir yerden başka bir yere ulaşmamızı sağladığı için bakımı konusunda da hassas davranmamız gerekiyor. Her gün ayakkabıların içerisinde sıkışan ve havasız kalan ayaklar için doğru bakımı gerçekleştirmek önemli püf noktaları sunmak istiyoruz.

Ayakların Yıkanması

Ayakkabıların içerisinde gün boyu havasız kalan ayaklar her akşam düzenli olarak ılık su ve sabun ile yıkanmalı ve tamamen kurutulmalıdır. Bu yıkama işlemi ayakların gün boyunca çektiği yorgunluğu atması ve çeşitli rahatsızlıkların engellemesini sağlamaktadır. Ayak kokusu ve ayak mantarı başta olmak üzere çeşitli topuk rahatsızlıklarını da engelleyerek yumuşak ayaklara sahip olmanızı sağlar.

Ayak Masajı

Gün içerisinde çok fazla havasız kalan ayakların çoğu zaman ağrıdığını hissedebilirsiniz. Bu ağrıların giderilmesindeki en önemli araç ayak masajıdır. Eve geldiğinizde ayaklarınızı yıkadıktan sonra 5 dakika kadar ayak masajı yapmak hem ayağınızı, hem de ayağınızda yer alan sinir hücrelerinden dolayı tüm vücudunuzu rahatlatacaktır. Ayak masajı vücuttaki kan akışını düzene de sokacak ve ayak şişliğini giderecektir.

Nasır ve Mantar

Ayak rahatsızlıkları arasında toplum olarak en şikayetçi olduğumuz konu nasır ve mantardır. Sürekli olarak ayaklarda meydana gelen nasır ve mantarları engellemek için her gün düzenli olarak 30 dakika kadar sıcak su içerisinde bekletin. Bu işlem ayaklarda bulunan bakteriler ve ölü derileri temizleyecektir.

Ayakkabı Seçimi

Ayak sağlığının en büyük tehdidi şüphesiz ki yanlış ayakkabı seçimidir. Bu yüzden marka ve model göz etmek yerine ayağınızı en rahat hissettiğiniz ayakkabıları tercih etmelisiniz. Ayağınızı sıkan ayakkabıları tercih etmeniz nasır ve mantar rahatsızlıklarına neden olacak iken düz tabanlı ayakkabılar ise ayaklarda düz tabana ve bel rahatsızlıklarına varan hastalıklara yol açacaktır.

Çorap

Ayak bakımın en önemli detaylardan biri de seçeceğiniz çoraptır. Gün içerisinde havasız kalan ayaklarınızda terleme meydana gelecektir. Bu terlemeyi en aza indirmek için çorap seçiminiz doğru olmalıdır. Polyester ve naylon çoraplar yerine pamuklu çoraplar tercih etmelisiniz. Pamuklu çoraplar terlemeyi önlemese de teri tutacak ve ayak kokusunu önleyecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum