Akademi Lise'ye kayıtlar başladı

Yürüttüğü çalışmalarla birçok alanda eğitime çeşitli destekler veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, lise ve lise mezunu öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına katkı sunmak amacıyla ‘Akademi Lise’ projesini başlattı. MEB ile paralel eğitim sürdürecek Akademi Lise için kayıtlar başladı.

Akademi Lise'ye kayıtlar başladı
18 Ocak 2021 - 03:09
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimleri devam eden öğrencilere destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evi’nde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik devam ettirdiği eğitim çalışmalarına yenisini ekledi. ‘Akademi Lise’ adıyla başlatılan eğitim programı kapsamında lise ve lise mezunlarının sınavlara hazırlanması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatıyla paralel oluşturulacak ders takvimi ile öğrencilere ücretsiz eğitim verilecek.

Pandemi nedeniyle kayıtlar telefon üzerinden alınacak
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimler için Akademi Lise’ye kayıtlar başladı. 28 Şubat’a kadar sürecek kayıt başvurularının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlayacağı ders takvimine paralel olarak eğitimler başlayacak. Pandemi nedeniyle ilk etapta online yapılması planlanan eğitimler, okulların açılmasıyla yüz yüze eğitime geçilecek. Bin 500 kontenjanı bulunan Akademi Lise’ye kayıt yapmak isteyen öğrenciler, 0412 999 08 21 numaralı telefon hattını arayabilirler.

Akademi Lise eğitim programı
Akademi Lise bünyesinde olan öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına destek programı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık, bilişim sınıfı, kütüphane hizmeti, kültürel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, spor etkinlikleri ve gezi programları gibi hizmetler sunulacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum